سيستم مديريت ايمني مواد غذايي

۱۳ بازديد

سيستم مديريت ايمني مواد غذايي

الزامات كلي:

سازمان بايد يك سيستم مديريت ايمني مواد غذايي مؤثر ايجاد، مستند، اجرا و حفظ كرده و در صورت نياز براساس الزامات اين استاندارد آن را به روز كند.سازمان بايد دامنة كاربرد سيستم مديريت ايمني مواد غذايي را تعيين كند .
دامنه كاربرد بايد محصولات يا طبقه بندي محصولات، محل فرآيندها و توليد كه در سيستم مديريت ايمني مواد غذايي به آن ها اشاره شده است را مشخص كند. سازمان بايد:

الف)اطمينان يابد كه خطرات ايمني مواد غذايي كه احتمال وقوع آن ها به طور معقول در ارتباط با محصولاتي كه در دامنة كاربرد سيستم وجود دارد، به نحوي شناسايي، ارزيابي و كنترل مي شوند كه محصولات سازمان به صورت مستقيم يا غيرمستقيم به سلامت مصرف كننده آسيبي نرسانند.

ب)اطلاعات مقتضي را با توجه به جنبه هاي ايمني مرتبط با محصولات در سراسر زنجيرة مواد غذايي مبادله كند .

پ)اطلاعات مربوط به تكوين، اجرا و به روزآوري سيستم مديريت ايمني مواد غذايي را در سراسر سازمان براي اطمينان از ايمني مواد غذايي مورد نياز با اين استاندارد مبادله كند. ت – سيستم مديريت ايمني مواد غذايي را به طور دوره اي ارزيابي و در صورت لزوم آن را به روز كند تا اطمينان دهد كه سيستم، منعكس كنندة فعاليت هاي سازمان بوده و آخرين اطلاعات در مورد خطرات ايمني مواد غذايي را براي كنترل در بر دارد.

الزامات مستندسازي

مستندسازي سيستم مديريت ايمني مواد غذايي بايد شامل موارد زير باشد:

الف – بيانيه هاي خط مشي ايمني موادغذايي و اهداف مربوط مستند شده.
ب -روش هاي اجرايي و سوابق مستند شدة مورد نياز اين استاندارد؛
پ -مداركي كه سازمان براي حصول اطمينان از توسعه ، اجرا و به روزآوري مؤثر سيستم مديريت ايمني مواد غذايي نياز دارد.

كنترل مستندات

مستنداتي كه در سيستم مديريت ايمني مواد غذايي الزام شده اند بايد كنترل شوند . سوابق نوع خاصي از مدرك مي باشد و بايد مطابق الزامات كنترل شوند. كنترل ها بايد به نحوي باشد كه اطمينان دهد تمام تغييرات مورد نظر پيش از اجراي آن ها بازنگري مي شوند تا تأثيرات آن ها بر ايمني مواد غذايي و پيامد آن بر سيستم مديريت ايمني مواد غذايي مشخص شود.

يك روش اجرايي مستند شده بايد براي تعريف كنترل هاي لازم در موارد زير ايجاد شود:

الف -تصويب مستندات براي كفايت آن ها، پيش از انتشار ؛
ب -بازنگري و به روز آوري مستندات در صورت لزوم و تصويب مجدد مستندات ؛
پ -حصول اطمينان از شناسائي تغييرات و وضعيت تجديدنظر جاري مستندات ؛
ت -حصول اطمينان از در دسترس بودن ويرايش هاي مستندات در نقاط استفاده ؛
ث -حصول اطمينان از آن كه مستندات، خوانا باقيمانده و به آساني قابل شناسايي هستند ؛
ج -حصول اطمينان از شناسائي و تحت كنترل بودن توزيع مستندات مربوط به منشأ برون سازماني؛ و
چ -پيشگيري از به كارگيري غيرعمدي مستندات منسوخ و اطمينان از شناسائي آن در صورتي كه به هر دليل حفظ شده اند.

كنترل سوابق

براي فراهم كردن شواهد انطباق با الزامات و شواهد به كارگيري مؤثر سيستم مديريت ايمني مواد غذايي، بايد سوابق ايجاد و نگهداري شود .سوابق بايد خوانا بوده و به آساني قابل شناسايي و بازيابي باشند .يك روش اجرايي مدون به منظور تعريف كنترل هاي لازم براي شناسايي، نگهداري ، محافظت ، بازيابي ، زمان نگهداري و تعيين تكليف سوابق ايجاد شود.

جهت مشاور ايزو با كارشناسان آريان گستر تماس حاصل فرماييد.
02177942240-77959675
در مسير موفقيت با ما همراه باشيد.
مشاوره ايزو 22000 تخصص ماست.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.